MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

Madde – 1 Taraflar

 

İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi (“Sözleşme”), Arifbey Mah. Kardelen Sok. No:10/2 Arifiye Sakarya adresinde faaliyette bulunan Hepsi Pleksi / Ufuksüreyya Gün ile Şirket’in ürün ve hizmetlerini internet sitesinden satın alan kişi (“Müşteri” veya “Tüketici”) arasında Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca elektronik ortamda akdedilmiştir.

Şirket ile Müşteri tek başına “Taraf”, birlikte “Taraflar” olarak anılacaktır.

Müşteri, Şirket’ten ürün ve hizmet satın alarak, işbu Sözleşme’nin tamamını okuduğunu, içeriğini bütünü ile anladığını ve tüm hükümlerini onayladığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aynı şekilde Şirket de aşağıdaki hususları Müşteri’ye beyan ve taahhüt eder. Bu nedenle, hizmet satın alınırken Müşteri tarafından verilmiş olan bilgilerinin doğruluğu Müşteri tarafından taahhüt edilmektedir.

 

Madde – 2 Sözleşme’nin Kurulması

 

·      Müşteri sözleşme’yi okuduğunu, anladığını, haklarının ve yükümlülüklerinin bilincinde olduğunu kabul eder.

·      Taraflar, sözleşme ile kararlaştırılan edimler arasında hiçbir oransızlık bulunmadığını ve karşılıklı edimlerin işin niteliğine uygun olduğunu, sözleşme konusuna giren işlemler kapsamında herhangi bir tecrübesizliklerinin bulunmadığını kabul ederler.

·      Müşteri, sözleşme kapsamında yer alan işlemlerin kendi menfaatine uygun olduğu konusunda tam bir kanaate vardığını ve tüm şartlara kendi özgür iradesi ile, hiçbir güçlük veya sıkıntı içinde olmadan, düşünerek, isteyerek ve bilerek uyacağını kabul eder.

·      Taraflar, sözleşme’nin hükümlerinin haksız şart sayılabilecek bir özellik taşımadığını, menfaatler dengesi bakımından bir haksızlık olmadığını kabul eder.

·      İşbu sözleşme hükümleri tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar hakkında yönetmelik hükümleri uyarınca herhangi bir haksız şart içermemektedir. Hükümler dürüstlük ve iyiniyet kuralına aykırılık teşkil etmemekte olup tüketicinin korunması hakkındaki mevzuata uygun olarak hazırlanmıştır.

·      İşbu sözleşme hükümleri türk borçlar kanunu hükümleri de dikkate alınarak hazırlanmıştır. Türk borçlar kanunu’nun 21. Maddesinde öngörülen bağlayıcılık ve içerik denetimi müşteri tarafından yapılmıştır. İşbu sözleşme hükümlerinden hiçbiri işbu sözleşme’nin niteliğine ve işin özelliğine yabancı (şaşırtıcı şartlar) nitelik taşımaz. İşbu sözleşme hükümleri açık ve anlaşılır bir şekilde yazılmış olup birden çok anlamı ifade etmemektedir.

 

Madde – 3 Konu

 

İşbu Sözleşme’nin konusu; Müşteri’nin Şirket’e ait internet sitesi (“Platform”) üzerinden online ürün satışı amacı ile Müşteriler’in Şirket’e ait ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgi almasını sağlamak için verilen hizmete (“Hizmet”) ilişkin olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, ilgili yönetmelik ve ilgili diğer yasal hükümler uyarınca Taraflar’ın hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesinden ibarettir.

 

Madde – 4 Şirket Bilgileri

 

·      Unvan: Hepsi Pleksi / Ufuksüreyya Gün

·      Adres: Arifbey Mah. Kardelen Sok. No:10/2 Arifiye / Sakarya

 

Madde – 5 Müşterinin (Tüketicinin) Bilgileri

 

·      Adı Soyadı: [Müşteri Adı Soyadı]

·      Adresi: [Müşteri Adresi]

·      Telefon: [Müşteri Telefon Numarası]

·      E-Posta: [Müşteri Email Adresi]

 

Madde – 6 Sözleşme Konusu Hizmet’e İlişkin Bilgiler

 

Sözleşme’nin tarihi, Hizmet’in türü ve gerçekleşme tarihi, satış bedeli, ödeme şekli ve ilgili detayları aşağıda belirtildiği gibidir.

·      Sözleşme Tarihi: [Sipariş Oluşturma Tarihi]

·      Hizmet Türü: Şirket’in Platform üzerinden Müşteri’ye yaptığı ürün satışı

·      Ürün Teslim Tarihi: [Kargo Teslim Tarihi]

·      Teslim Masraflarının Tutarı: [Kargo Ücretleri Toplamı]

·      Ürün Adı: [Sipariş İçindeki Ürünlerin Adı]

·      Miktarı: [Sipariş İçindeki Ürünlerin Sayısı]

·      Tutarı (Vergiler Dahil): [Sipariş Tutarı]

·      Ödeme Şekli: [Sipariş Ödeme Şekli] 

 

Madde – 7 Cayma Hakkı

 

Şirket’in şikayetlere ilişkin çözüm yöntemleri: Sözleşme konusu hizmet ile ilgili şikayetler, Şirket’in yukarıda belirtilen iletişim bilgileri aracılığıyla yapılabilir. 

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamındaki tüketici sıfatını haiz alıcılar için cayma hakkı ve kullanımı:

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ilgili hükümleri uyarınca;

Tüketici alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren 30 (otuz) gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Fakat Binicilik Sepetinde bu süre 30 (otuz) gün olarak uygulanmaktadır. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. 

Ancak tüketici alıcının cayma hakkı (i) tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara, (ii) çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine, (iii) tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine (iv) tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara, (v) malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine, (vi) abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine, (vii) belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine, (viii) elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara, (ix) cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere, ve (x) fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmelere uygulanmaz ve tüketici alıcı bu sözleşmeler kapsamında cayma hakkı kullanamaz. 

Yukarıdaki paragrafta yazan istisnai durumlar dikkate alındığında, tüketici alıcının cayma hakkına sahip olması ve bunu kullanması halinde satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde almış olduğu toplam bedeli ve tüketici alıcıyı borç altına sokan kıymetli evrak ve benzeri her türlü belgeyi tüketici alıcıya hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür.

Kampanyalı ürünlerin iadesi işlemlerinde, eğer iade sonrasında kampanya kapsamından çıkılıyorsa, Müşteri’ de kalan ürün sezon fiyatı ile değerlendirilecektir ve geriye kalan tutarın iadesi gerçekleştirilecektir.

İadesi onaylanan işlem akabinde, satıcının muhasebe mutabakatı için alıcı adına gider pusulası düzenlenir. Alıcı biniciliksepeti.com sitesindeki iade talebini oluşturması tarafına düzenlenecek gider pusulasını onaylamış sayılır.

 

Uygulanabilir olması halinde cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve elektronik posta bilgileri:

 

Unvan: Hepsi Pleksi / Ufuksüreyya Gün

Adres: Arifbey Mah. Kardelen Sok. No:10/2 Arifiye / Sakarya

Email: destek@hepsipleksi.com

 

Madde – 8 Müşteri’nin Hak Ve Yükümlülükleri

 

8.1      Müşteri, Madde 6’da belirtilen Sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. 

8.2      Sözleşme konusu ürün, yasal 30 (otuz) günlük süreyi aşmamak koşulu ile her bir ürün için Müşteri’nin yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde Müşteri veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Şirket bu yükümlülüğüne aykırı davranır ise Müşteri, işbu Sözleşme’yi feshedebilir. Sözleşme’nin feshi durumunda, satıcı veya sağlayıcı, varsa teslimat masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 (ondört) gün içinde tüketiciye ilgili mevzuat uyarınca belirlenen kanuni faiziyle birlikte geri ödemek ve varsa tüketiciyi borç altına sokan tüm kıymetli evrak ve benzeri belgeleri iade etmek zorundadır.

8.3.     Müşteri, siparişi verdiği adreste bulunamaz ise siparişi kesinlikle başka bir adrese bırakılmayacaktır. Bu durumda Müşteri, kendisinin bulunmadığı bir adrese sipariş vermiş olması sebebiyle doğacak kanuni yükümlülükleri kabul etmek durumundadır.

8.4      Sözleşme konusu ürün, Müşteri’den başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden Şirket sorumlu tutulamaz. 

8.5      Şirket, Sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak teslim edilmesinden sorumludur. Haklı bir sebebe dayanmak şartıyla Şirket, Sözleşme’den doğan ifa yükümlülüğünün süresi dolmadan, Müşteri’ye eşit kalite ve fiyatta mal veya hizmet tedarik edebilir.

8.6      Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu Sözleşme’nin elektronik ortamda teyit edilmesi ve Sözleşme konusu siparişin bedelinin ödenmesi şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Şirket işbu Sözleşme kapsamındaki ürün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

8.7      Şirket, malın Müşteri ya da Müşteri’nin taşıyıcı dışında belirleyeceği üçüncü bir kişiye teslimine kadar oluşan kayıp ve hasarlardan sorumludur. 

8.8      Müşteri’nin Şirket’in belirlediği taşıyıcı dışında başka bir taşıyıcı ile malın gönderilmesini talep etmesi durumunda, malın ilgili taşıyıcıya tesliminden itibaren oluşabilecek kayıp ya da hasardan Şirket sorumlu değildir.

8.9      Şirket tarafından sunulan hizmet perakende satış kapsamında tüketiciye yöneliktir; Şirket, Müşteri’nin yeniden satış amacı bulunduğundan şüphe etmesi halinde işbu Sözleşme kurulmuş olsa dahi siparişi iptal etme ve ürünleri teslim etmeme hakkını saklı tutar.

 

Madde – 9 Ücret İadesi

 

Online ödeme yöntemi ile ödemesi yapılmış siparişlerle sınırlı olmak üzere Müşteri’ye ücret iadesi ancak;

·      Müşteri’nin adresinin Şirket’in gönderim alanı dışında olması nedeniyle siparişin zorunlu iptali;

·      Şirket tarafından siparişin hazırlanmadığı veya siparişin hazırlanmış olmasına rağmen Müşteri’nin talebi üzerine siparişin iptali ve Şirket tarafından iptal işleminin onaylamış olduğu hallerde;

·      Siparişin bir kısmının veya tamamının mevcut olmaması nedeniyle siparişin kısmen veya tamamen zorunlu iptali;

·      Sipariş edilen üründen memnun kalınmaması nedeniyle Şirket’in onayının alınmasının akabinde yapılan sipariş iptali; ve

·      Sipariş edilen ürünün teslimatının gecikmesi durumunda Şirket’in onayı üzerine yapılan iptal durumunda yapılacaktır. İptale konu siparişe ilişkin Şirket tarafından bir fiş veya fatura düzenlemiş ve bu Müşteri’ye teslim edilmiş ise Şirket’e iadesi gerekmektedir.

Şirket, yalnızca Müşteri’den kaynaklanan sebeplerden dolayı (örneğin Müşteri’nin sipariş verdiği adreste bulunamaması, yanlış adres bilgisi vermesi, siparişi teslim almaması gibi) ücret iadesi yapmama hakkını saklı tutar. 

 

Madde – 10 Yetkili Mahkeme

 

İşbu Sözleşme’den dolayı her türlü şikayet ve itirazlar, Ticaret Bakanlığı’nca her yıl Aralık ayında belirlenen parasal sınırlara göre Müşteri’nin veya Şirket’in ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne veya Tüketici Mahkemesi’ne yapılabilecektir.